Dé sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining op maat

Dé sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining op maat

Weerbaarheid

De kinderen in de klas leren voor zichzelf op komen en voelen de kracht van
IK

Sociale vaardigheden

De kinderen in je klas leren fijn met elkaar om gaan en voelen de kracht van hun
WIJ

Weer met vertrouwen voor de klas

Jij als leerkracht krijgt de tools om je groep hierin te begeleiden.
Ook jij voelt de kracht van
IK WIJ

Weerbaarheid

De kinderen in de klas leren voor zichzelf op komen en voelen de kracht van
IK

Sociale vaardigheden

De kinderen in je klas leren fijn met elkaar om gaan en voelen de kracht van hun
WIJ

Weer met vertrouwen voor de klas

Jij als leerkracht krijgt de tools om je groep hierin te begeleiden.
Ook jij voelt de kracht van
IK WIJ

Wat biedt Ik Wij jouw leerlingen?

Samenwerken

Leerlingen leren samen te werken en te communiceren op een respectvolle en constructieve manier, waardoor ze beter kunnen samenwerken en conflicten kunnen oplossen. 

Omgaan met emoties

Leerlingen leren om te gaan met hun eigen emoties en die van anderen, waardoor ze beter in staat zijn om empathie te tonen en rekening te houden met de gevoelens van anderen.

Kwetsbaarheid laten zien

Leerlingen leren om hun maskers af te zetten en aan elkaar te laten zien waar ze mee worstelen en wie ze zijn. De verbinding in de klas wordt groter.

Zelfvertrouwen

Leerlingen leren stevig staan, hun adem onder controle te houden en de juiste keuzes maken wanneer emoties hoog op lopen.

Wat biedt Ik Wij  jou als leerkracht?

Positiviteit

Je leert effectieve klasmanagement vaardigheden, waaronder het creëren van een positieve leeromgeving, het beheren van gedragsproblemen en het motiveren van je leerlingen.

Verbinding

Je voelt je weer één met je groep en de groep met jou.  Er heerst een fijne sfeer die tegen een stootje kan.

Zelfvertrouwen

Je krijgt weer het gevoel dat je het kan! Je hebt gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen en je weet weer waarom je leerkracht bent geworden.

Autonomie

Je kan het heft weer in eigen hand nemen. Je leert zelfreflectievaardigheden, zodat je je bewust kunt zijn van je eigen gedrag en emoties en deze leert herkennen.

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er veel onrust heerst binnen de groep. De kinderen weten niet goed hoe ze zich moeten gedragen tegenover elkaar en er heerst een soort ‘wet van de sterkste’. Er is behoeften aan duidelijkheid en structuur, wat de leerkracht zelf aangeboden heeft. Maar toch merkten we dat er nog niet het gewenste resultaat was en er nog veel onrust heersten sociaal-emotioneel gezien. Daarom hebben we aan de bel getrokken en zijn we bij de ik-wij training van Femke uitgekomen. We merken nu dat iedereen zichzelf mag en durft te zijn. Dat ze elkaar accepteren en dat ze zich meer bewust zijn van hun eigen gedrag en invloed op de ander. Doordat Femke heel beheerst en rustig met de kinderen gesprek gaat, opdracht uitvoert, spellen speelt en luistert/kijkt naar wat zij (de groep) nodig hebben, sluit de training heel goed aan bij de actualiteit in de klas. Er heerst rust, duidelijkheid, acceptatie en vrijheid in de klas! 

Mylene Broere

Leerkracht groep 5-6

Je mag hier jezelf zijn. Ik heb geleerd dat ik en mijn klasgenoten mogen zijn wie we zijn. Dat vind ik heel fijn! Ook heb ik geleerd om rustig te blijven als ik dat nodig heb. De ontspanningsoefeningen waren heel fijn.

Nancy

Leerling groep 7, twaalf jaar

Twijfel niet langer en gun jou en je klas de Ik Wij training. Jullie zijn het waard!

Ik stel samen met jou de doelen op voor jouw klas

Elke klas is anders en elke leerkracht ook. Na een observatie in de groep en een gesprek met de leerkracht, maken we samen een plan van aanpak op maat.

Basispakket van 8 trainingen

Na 8 trainingen hebben de leerlingen en de leerkracht de basis van Ik Wij onder de knie.

Verdiepingstrainingen op maat

Afhankelijk van wat voor jou en jouw groep nodig is, gaan we nog een laag verder met verdiepen en verbinden. De leerkracht spreekt de taal van de kinderen.

Wil je meer informatie?